Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba zapiekana z marchewką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z miruny 2 sztuki
marchew 2 sztuki
natka pietruszki 3 łyżki
ser żółty 50 gram
oliwa 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba zapiekana z marchewką

Rybę myjemy i kroimy na kawałki dowolnej wielkości (jeśli jest zamrożona, to najpierw ją odmrażamy). Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek, po czym układamy w nim kawałki ryby. Dokładnie oprószamy solą, następnie pokrywamy całość startą marchewką, posiekaną natką pietruszki i drobno startym serem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 21.10.2015 08:53
smaczny pomysł
berys18 26.02.2015 09:12
smaczne połączenie
aniagdz 16.10.2014 18:09
ciekawy pomysł:)
Magda60 15.10.2014 13:29
dawno nie jadlam cos tak dobrego
Zdzisław 14.10.2014 23:50
dla mnie smaczne danie podano
agnieszka214 14.10.2014 19:15
lubie rybke mniam
Ania321 14.10.2014 19:01
fajny pomysł :)
Megg 14.10.2014 18:48
uwielbiam rybki
marcia7 14.10.2014 18:48
no dość ciekawe
Katarzyna59 14.10.2014 18:42
przepyszna rybka
monikalangier 14.10.2014 17:28
pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak