Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-koperkowym

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z morszczuka

    500 gramów
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    do smaku
  • śmietana 18%

    1 szklanka
  • koperek

    2-3 łyżki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • woda

    1/4 szklanki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-koperkowym foto

Filety ryby podzielić na mniejsze kawałki i dokładnie oprószyć przyprawą do ryb. Użyłam filetów z morszczuka, ale można również użyć innej ulubionej rybki. Odstawić na godzinę. Następnie kawałki ryby przełożyć do naczynia żaroodpornego.

Krok 2 - Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-koperkowym foto
Śmietanę wymieszać z wodą, koperkiem i mąką. Do smaku doprawić solą i pieprzem.
Krok 3 - Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-koperkowym foto

Śmietankowo-koperkową masą zalać rybę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać około 30-40 minut. Podawać z dowolnymi dodatkami. U mnie ziemniaczki z koperkiem oraz surówka z kalarepki i marchewki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Janina 20.11.2014 16:48
Pyszna rybka;)
mysza75 20.11.2014 11:53
jaki dobry obiad z rybą
Mniam 20.11.2014 11:32
Bardzo lubię takie zapiekane rybki.
Ali 20.11.2014 07:51
Pyszne jedzonko :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat