Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-koperkowym

Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-koperkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z morszczuka

    500 g
  • przyprawa do ryb

  • śmietana 18 proc

    3/4 dużego kubka
  • koperek

    2-3 łyżki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • woda

    1/4 szklanki
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-koperkowym foto
Filety ryby podzielić na mniejsze kawałki i dokładnie oprószyć przyprawą do ryb. Użyłam filetów z morszczuka ale można również użyć innej ulubionej rybki. Odstawić na godzinkę. Następnie kawałki ryby przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Krok 2 - Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-koperkowym foto
Śmietanę wymieszać z wodą, koperkiem i mąką. Do smaku doprawić solą i pieprzem.
Krok 3 - Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-koperkowym foto
Śmietankowo-koperkową masą zalać rybę. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 30 40 minut. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i surówka z kalarepki i marchewki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Janina

20.11.2014 16:48
Pyszna rybka;)

mysza75

20.11.2014 11:53
jaki dobry obiad z rybą

Mniam

20.11.2014 11:32
Bardzo lubię takie zapiekane rybki.

Ali

20.11.2014 07:51
Pyszne jedzonko :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat