Przepis i sposób przygotowania na: Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-koperkowym
Ryba w sosie koperkowym to danie, które zachwyca swoją prostotą, a jednocześnie głębokim, ziołowym smakiem. Delikatny morszczuk zapiekany w aromatycznym sosie śmietanowo-koperkowym to połączenie, które z pewnością oczaruje Wasze kubki smakowe!
Kroki postępowania
Filety ryby podzielić na mniejsze kawałki i dokładnie oprószyć przyprawą do ryb. Użyłam filetów z morszczuka, ale można również użyć innej ulubionej rybki. Odstawić na godzinę. Następnie kawałki ryby przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Śmietankowo-koperkową masą zalać rybę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać około 30-40 minut. Podawać z dowolnymi dodatkami. U mnie ziemniaczki z koperkiem oraz surówka z kalarepki i marchewki.