Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba zapiekana w koperkowym sosie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 50 dag
sól i pieprz
mąka pszenna do obtoczenia
tłuszcz do smażenia
koperek 2 pęczki
ser żółty 20 dag
śmietana kremówka 1 szklanka
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba zapiekana w koperkowym sosie

Filety solimy i pieprzymy z każdej strony. Obtaczamy w mące i smażymy na rumiany kolor. Przekładamy do naczynia wysmarowanego masłem. Koperek drobno siekamy. Ser ścieramy na tarce na grubych oczkach. Koperek i ser mieszamy z kremówką. Zalewamy rybę. Pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 08.10.2016 00:05
apetyczna propozycja
edytazaw89@wp 07.10.2016 10:57
Dobre polaczenue
wyattearp 06.09.2016 19:47
Pyszne i zdrowe danie
mysza75 06.09.2016 10:15
pyszna rybka koperek uwielbiam
AZgotuj 06.09.2016 10:06
wygląda apetycznie i pewnie takie jest :)
Motorek 06.09.2016 09:58
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak