Ryba zapiekana pod liśćmi szpinaku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1
  • świeży szpinak

    4 garsci
  • jajko

    2
  • żółty ser

    100 g
  • czosnek

    1 zabek
  • sól, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek.

  • sok z cytryny

  • ziarna sezamu

    3 lyzki
  • jogurt naturalny

    250 gęsty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety rybne oplukac, osuszyc recznikiem papierowym i skropic sokiem z cytryny. Posypac sola i pieprzem. Ulozyc filety w naczyniu zaroodpornym. Czosnek obrac i przecisnac przez praske. Liscie szpinaku umyc, osuszyc, mozna poodcinac ogonki. W 150ml cieplej wody, rozpuscic lyzke vegety i wylac na rybe. Cebule obrac i pokroic na cieniutkie piórka, lekko posypac cukrem. Liscie szpinaku ulozyc na cebuli. Jaja rozbeltac, wymieszac z jogurtem, sola, pieprzem, papryka slodka i zmiazdzonym zabkiem czosnku, wylac na szpinak. Wierzch zapiekanki posypac ziarnami sezamu. Wstawic do nagrzanego piekarnika i zapiekac 30-35 minut w 180 stopniach. Na 5-10 minut przed zakonczeniem pieczenia, wyjac zapiekanke, na wierzch polozyc pokrojony w plastry zólty ser i zapiec do lekkiego zbrazowienia

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
EmciaPichci 08.09.2013 05:08
może być smaczna!
Justyna70 28.12.2010 19:43
fantastyczne danie!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat