Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z zasmażanymi warzywami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 3 płaty
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2,5 szkl
warzywa 0,5 słoika (zasmażane)
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z zasmażanymi warzywami

1. Rybę myję i osuszam (zamrożoną wcześniej rozmrażam). Rybę kroję na mniejsze kawałki. Oprószam solą. Kawałki mintaja zanurzam w rozkłóconym jajku i odtaczam w bułce tartej. Rybę smażę z dwóch stron na rumiano na rozgrzanym oleju.
2. Warzywa przekładam do garnka i podgrzewam. Wykładam na talerz. Na wierzchu układam rybę i podaję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 27.06.2016 20:24
Pyszna rybka.))
ilka01 27.06.2016 12:10
ciekawy pomysł
Mniam 27.06.2016 08:34
Bardzo taką lubię rybkę :)
2milutka 26.06.2016 18:38
pysznie na obiad ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak