Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z warzywkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 1 kg
cebula 8 szt
marchew 5 szt
jajko 2 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
oliwa
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
szczypiorek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z warzywkami

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy, kroimy na plasterki i smażymy na oliwie, na złoty kolor.
Krok 1 - Ryba z warzywkami foto
2
Marchewkę obieramy ze skórki, ścieramy na tarce o grubych oczkach
Krok 2 - Ryba z warzywkami foto
3
Gdy cebula nam się podsmaży dodajemy startą marchewkę, mieszając dusimy do miękkości. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól i koncentrat.
Krok 3 - Ryba z warzywkami foto
4
Rybę kroimy na kawałki i posypujemy przyprawą do ryb.
Krok 4 - Ryba z warzywkami foto
5
Jajka roztrzepujemy. Rybę moczymy najpierw w jajku potem w bułce tartej
i smażymy na oliwie.
Krok 5 - Ryba z warzywkami foto
6
Do miseczki wkładamy przesmażoną cebulkę i układamy rybkę, na to znów przesmażoną cebulkę i rybkę , aż do wyczerpania składników.
Na wierzchu zawsze cebulka, którą posypuję szczypiorkiem. Smacznego
Krok 6 - Ryba z warzywkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 01.10.2014 10:58
smaczna rybka, lubię taką)
Konczi 22.09.2014 16:10
Smaczna rybka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak