Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z warzywami w paście pomidorowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

filet z morszczuka 5-6 płatów
marchewka 2 szt
pietruszka 2 szt
seler korzeniowy 1/2 szt
por 1/3 szt
woda zimna 3/4 szklanki
olej rzepakowy 1/2 szklanki
sól i pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
masło 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Ciasto naleśnikowe

mleko 3,2% 1 szklanka
mąka pszenna 6 łyżek
sól szczpyta
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z warzywami w paście pomidorowej

1. Składniki ciasta naleśnikowego dobrze wymieszać.
2. Płaty morszczuka osolić i posypać pieprzem, dodać do ciasta naleśnikowego. Smażyć na rozgrzanym oleju.
3. Marchew, pietruszkę i seler obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach wraz z porem pokrojonym w półplasterki, smażyć na oleju, dodać masło. Gdy warzywa będą miękkie wlać wodę i olej oraz dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i przyprawić do smaku.
4. Przekładać w naczyniu warzywa, ryba, warzywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 22.03.2017 12:00
smaczna ta rybka
gusia1000 22.03.2017 00:03
Dobra ryba.
norweska20 21.03.2017 23:59
smakowity pomysł
MagdalenaIC 21.03.2017 23:46
Pysznie :)
bertpvd 21.03.2017 22:27
Pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak