Ryba z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filety rybne

    50 dag
  • marchew

    1 szt.
  • seler korzeniowy

    1/6 szt.
  • papryka czerwona

    1/2 szt.
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku

panierka

  • mąka pszenna

  • jajka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

sos

  • ketchup

    3 łyżki
  • sos sojowy ciemny

    1 łyżka
  • biały ocet winny

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyzeczka
  • oliwa

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kawałki ryby solimy i pieprzymy. Obtaczamy kolejno w mące, jajku i tartej bułce. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Przekładamy do garnka z grubym dnem. Marchew, seler i paprykę kroimy w słupki. Cebulę kroimy w piórka. Warzywa smażymy na patelni do czasu aż warzywa zmiękną. Składniki sosu mieszamy (najlepiej turlejką) i dolewamy do warzyw. Mieszamy. Mieszankę warzywną z sosem dokładamy do ryby. Dusimy pod przykryciem jakieś 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 08.09.2016 12:33
super pomysł na rybę
adelajda 07.09.2016 10:18
Rybka zawsze smaczna :)
Habibi 07.09.2016 10:02
pyszna rybka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat