Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z warzywami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filety rybne 50 dag
marchew 1 szt.
seler korzeniowy 1/6 szt.
papryka czerwona 1/2 szt.
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

panierka

mąka pszenna
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat

sos

ketchup 3 łyżki
sos sojowy ciemny 1 łyżka
biały ocet winny 1 łyżka
cukier 1 łyzeczka
oliwa 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z warzywami

Kawałki ryby solimy i pieprzymy. Obtaczamy kolejno w mące, jajku i tartej bułce. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Przekładamy do garnka z grubym dnem. Marchew, seler i paprykę kroimy w słupki. Cebulę kroimy w piórka. Warzywa smażymy na patelni do czasu aż warzywa zmiękną. Składniki sosu mieszamy (najlepiej turlejką) i dolewamy do warzyw. Mieszamy. Mieszankę warzywną z sosem dokładamy do ryby. Dusimy pod przykryciem jakieś 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 08.09.2016 12:33
super pomysł na rybę
adelajda 07.09.2016 10:18
Rybka zawsze smaczna :)
Habibi 07.09.2016 10:02
pyszna rybka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak