Ryba z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

  • sok z cytryny

  • jajko

    2
  • mąka

    3 łyżki
  • woda

    3 łyżki
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • papryka marynowana

  • ogórki konserwowe

  • cebule

    2-3
  • sok pomidorowy

    1,5 l
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny i posypać solą.Mąkę , jajka , wodę z solą i pieprzem zmiksować.Kawałki ryby panierować w masie , smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.Paprykę i ogórki pokroić w paski , cebule w piórka. Cebulę zeszklić na gorącym oleju.Zdjąć z patelni i wymieszać z pokrojonymi ogórkami i papryką.Sok pomidorowy przelać do garnuszka i chwilę gotować, w razie potrzeby i własnego gustu doprawić.W pojemniku układać na przemian warzywa i rybę , każdą warstwę polewać gorącym sokiem pomidorowym.Odstawić do wystudzenia.Najlepsze na drugi dzień.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 11.09.2014 20:56
Zdrowe jedzenie.
Anna169Hosz 11.09.2014 10:43
Czuję, że taka ryba bardzo by mi smakowała.
Mel Kimbra 11.09.2014 08:47
spróbuję na pewno.
engie23 11.09.2014 08:33
apetycznie wygląda
Gracer 11.09.2014 08:15
musi być smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat