Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 1 kg
marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
seler 1/2 szt
cebula 1 szt
por 1 szt
kapusta pekińska 1/2 szt
masło 50 g
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z warzywami

Kroki postępowania

1
Marchew, pietruszkę , seler obrać i zetrzeć na tarce. Doprawić solą i pieprzem
Krok 1 - Ryba z warzywami  foto
2
Pora pokroić w pół plasterki , cebulę obrać i drobno posiekać . Kapustę posiekać.
Krok 2 - Ryba z warzywami  foto
3
Rybę pokroić na kawałki i doprawić do smaku.
Krok 3 - Ryba z warzywami  foto
4
W naczyniu żaroodpornym ułożyć połowę warzyw na warzywach ułożyć rybę i resztę warzyw.
Krok 4 - Ryba z warzywami  foto
5
Całość polać roztopionym masłem i piec 50 minut w temp 170 stopni.
Krok 5 - Ryba z warzywami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 08.02.2016 15:10
fajna ta rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak