Ryba z Trynidadu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

  • curry

  • limonka

  • wiórki kokosowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 4 dzwonka halibuta - użyliśmy dorsza, 1 szklanka jogurtu naturalnego, 1 łyżka curry w proszku, 1 łyżka wiórków kokosowych, 2 szalotki drobno posiekane, 2 ząbki czosnku, posiekane, 1 łyżka oliwy, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu, 3 łyżeczki startej skórki z limonki, 1/2 szklanki soku z limonki.

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać jogurt, oliwę, sok i skórkę z limonki, czosnek, szalotki, wiórki kokosowe, sól i pieprz. Rybę położyć w naczyniu żaroodpornym i polać sosem z jogurtu. Zapiekać 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lidzia 16.02.2015 11:09
Wygląda smakowicie.
Karolina92 05.12.2010 11:17
swietne polaczenie i swietna prezentacja!
Arleta / kaja13 16.09.2010 14:13
jutro wypróbuję ale myślę że będzie pyszne
buksiak12 27.08.2010 12:19
super sprawa
Dorota71 27.08.2010 11:24
ciekawe jak smakuje
Emilia22 27.08.2010 10:48
fajny przepis
patelka 29.07.2010 15:15
nazwa brzmi wspaniale mniemam że i potrawa równie dobrze smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat