Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z Trynidadu

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba
curry
limonka
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z Trynidadu

SKŁADNIKI: 4 dzwonka halibuta - użyliśmy dorsza, 1 szklanka jogurtu naturalnego, 1 łyżka curry w proszku, 1 łyżka wiórków kokosowych, 2 szalotki drobno posiekane, 2 ząbki czosnku, posiekane, 1 łyżka oliwy, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu, 3 łyżeczki startej skórki z limonki, 1/2 szklanki soku z limonki.

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać jogurt, oliwę, sok i skórkę z limonki, czosnek, szalotki, wiórki kokosowe, sól i pieprz. Rybę położyć w naczyniu żaroodpornym i polać sosem z jogurtu. Zapiekać 30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 16.02.2015 11:09
Wygląda smakowicie.
Karolina92 05.12.2010 11:17
swietne polaczenie i swietna prezentacja!
Arleta / kaja13 16.09.2010 14:13
jutro wypróbuję ale myślę że będzie pyszne
buksiak12 27.08.2010 12:19
super sprawa
Dorota71 27.08.2010 11:24
ciekawe jak smakuje
Emilia22 27.08.2010 10:48
fajny przepis
patelka 29.07.2010 15:15
nazwa brzmi wspaniale mniemam że i potrawa równie dobrze smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak