Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z sosem koperkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 70 dag
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
olej do smażenia
bulion warzywny 1/2 szkl
śmietana 18 proc 200 g
koperek 1/2 pęczka
masło 2 łyżki
mąka pszenna 1,5 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z sosem koperkowym

Fileta przekroić na pół, posypać solą, pieprzem cytrynowym i podsmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano. Masło rozpuścić na patelni, dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Wlać wywar i ciągle mieszając gotować na małym ogniu aż sos zgęstnieje. Następnie dodać śmietanę, posiekany koperek i całość doprawić solą oraz pieprzem. Usmażoną rybę zalać sosem koperkowym i udekorować plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 12.10.2017 09:53
Bardzo smaczna rybka : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak