Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z ryżem i marchewką.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
pieprz
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
marchewka 1/2 kg
ryż 1 torebka
filet z dorsza 3 sztuki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z ryżem i marchewką.

Filety z ryby jeśli były mrożone posypujemy solą i odstawiamy, aby lekko się rozmroziły. Jeśli da się je już pokroić kroimy na porcje. Ja ryby nie rozmrażam całkowicie tylko smażę taką lekko zmarzniętą. Mięso się wtedy nie rozpada.
Marchewkę kroimy w grubsze plasterki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odlewamy. Do garnka dodajemy łyżkę masła, łyżkę cukru oraz 2 łyżki bułki tartej. Lekko podsmażamy.
Każdy kawałek ryby obtaczamy w jajku, które wcześniej rozbijamy z solą, pieprzem i przyprawą. Po obtoczeniu ryby w jajku obtaczamy ją w bułce tartej. Każdy kawałek smażymy na rozgrzanej patelni na złoto.
Rybę podajemy z ugotowanym na sypko ryżem i marchewką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 12.02.2014 19:33
Fajny obiad.
aisza1 28.04.2013 12:29
same pyszności
Marta1986 14.09.2012 10:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak