Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z porem i ziołami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 1/2 kg
por 1/2 szt
natka pietruszki 2 łyżki
oliwa 4 łyżki
estragon do smaku
cząber do smaku
oregano do smaku
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
białe wino 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z porem i ziołami

Rybę skropiłam sokiem z cytryny, posypałam solą i pieprzem. Podsmażyłam na oliwie z masłem wraz z porem pokrojonym w półplasterki. Podlałam białym winem, dodałam natkę pietruszki i zioła, dusiłam około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 18.01.2014 20:34
samo zdrowie:)
Renataj 18.01.2014 20:23
Ciekawy i apetyczny pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak