ryba z porem i cytryną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

    6 szt
  • por (biała część)

    3 szt
  • cytryna

    1 szt
  • pomidor

    2 szt
  • czosnek ząbki

    5 szt
  • ser żółty

    0,2 kg
  • śmietana 30%

    0,25 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z ryby musi być rozmrożony. Przyprawiamy go z dwóch stron przyprawą do ryby i skraplamy sokiem z cytryny. Na dno naczynia żaroodpornego układamy pociętego w paski pora. Na to układamy filety z ryby. Pomiędzy nie wsadzamy obrane ząbki czosnku.Zalewamy to śmietaną 30%. Układamy na wierzch plasterki pomidora, a na to ser żółty(można potarkować ale można i w plastrach). Na wierzch kładziemy plasterki cytryny. Pieczemy na średnim ogniu ok 30-45 minut. Musi odparować woda. Smacznego!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
treonina 30.06.2012 19:40
to może być smaczne! spróbuję
ewka1978 30.06.2012 18:56
musiała być pyszna, bo szybko zniknęła

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat