Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Filety z leszcza 2
pieczarki 30 dag
pomidory 2
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
sól szczypta
pieprz szczypta
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z pieczarkami

Filety z leszcza dobrze umyć , oczyścić ze skóry i wymoczyć w wodzie około 1,5 godziny. Filet osolić i popieprzyć , wymoczyć w roztrzepanym jajku a następnie w buce tartej i wyłożyć na patelnię . Pieczarki drobno posiekać i wyłożyć na patelnie do ryby . Smażyć aż ryba dobrze się zrumieni. Z kukurydzy odsączyć zalewę , pomidory umyć i pokroić w plasterki , Usmażoną rybę wyjąc na talerz posypać pieczarkami , ułożyć wokół talerza pokrojone pomidory i odsączona kukurydzę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.07.2012 15:57
Lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak