Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z kalafiorem i powidłami z zielonych pomidorów

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tilapia filet 2 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
kalfior
sok z cytryny
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z kalafiorem i powidłami z zielonych pomidorów

Tilapie rozmrażamy osuszamy . Kroimy na pół w wzdłuż ,aby powstały 2 długie kawałki. Solimy je kropimy oliwą , doprawiamy curry , gałka muszkatołową -rozsmarowujemy i odstawiamy na ok 10 min. Następnie każdy kawałek spinamy wykałaczką. Kalafior myjemy i kroimy w różyczki. W garnku zagotowujemy wodę z sokiem z połowy cytryny i odrobina soli. Na gotująca się wodę wrzucamy kalafior na 2 min. Wyciągamy przelewamy wodą. W naczyniu do zapiekania układamy kawałki ryby i kalafior wstawiamy do piekarnika na ok 10 min. Następnie serwujemy na talerzu z łyżka powideł z zielonych pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 23.11.2013 10:37
Intrygują mnie te powidła... :)
aginaa 23.11.2013 08:33
fajny pomysl na obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak