Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z frytkownicy

5.0
(43)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 6 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki
jajko 2 sztuki
Pieprz czarny Prymat w młynku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z frytkownicy

Rybę opłukać i osuszyć. Natrzeć przyprawami.

Po natarciu rybę włożyć do rozkłóconego jajka, a następnie opanierować w  bułce tartej.

Panierowaną rybę przełożyć do rozgrzanej frytkownicy (175-180°C) na około 5-8 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gregor# 23.02.2016 13:41
to musi być świetne
Maridka19 20.02.2016 17:18
Jest bardzo smaczna :)
Ela15 19.02.2016 16:57
musi byc pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak