Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z fasolką i jajecznicą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z mintaja 2 sztuki
fasolka szparagowa 300 gram
jajko 2 sztuki
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z fasolką i jajecznicą

W miseczce rozbełtałam 2 jaja i dodałam przyprawy-wymieszałam.
Rozgrzałam patelnię z tłuszczem.
Każdy z płatów filetów rybnych ( mintaj ) maczałam dokładnie w jaju i smażyłam na patelni.
Po usmażeniu odsączyłam z tłuszczu.
Fasolkę szparagową ugotowałam odcedziłam i wyłożyłam na talerz jako dodatek do ryb.
Pozostałą ilość rozbełtanego jaja wylałam na patelnię i zrobiłam z tego jajecznicę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 23.08.2016 09:16
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak