Ryba z fasolką i jajecznicą

Ryba z fasolką i jajecznicą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z mintaja

    2 sztuki
  • fasolka szparagowa

    300 gram
  • jajko

    2 sztuki
  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W miseczce rozbełtałam 2 jaja i dodałam przyprawy-wymieszałam.
Rozgrzałam patelnię z tłuszczem.
Każdy z płatów filetów rybnych ( mintaj ) maczałam dokładnie w jaju i smażyłam na patelni.
Po usmażeniu odsączyłam z tłuszczu.
Fasolkę szparagową ugotowałam odcedziłam i wyłożyłam na talerz jako dodatek do ryb.
Pozostałą ilość rozbełtanego jaja wylałam na patelnię i zrobiłam z tego jajecznicę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 23.08.2016 09:16
dobry przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat