Ryba z cukinią z parowaru

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • panga

    20 dkg
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • cukinia

    5 talarków
  • ser żółty

    plaster
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ryba z cukinią z parowaru foto
Umytą rybę osuszamy i oprószamy solą pieprzem oraz skrapiamy sokiem z świeżo wyciśniętej cytryny.
Krok 2 - Ryba z cukinią z parowaru foto
Cukinię dokładnie myjemy i kroimy w plasterki. Przygotowaną cukinię rozkładamy wzdłuż ryby.
Krok 3 - Ryba z cukinią z parowaru foto
A na nią dajemy plaster żółtego sera przekrojonego na pół.
Krok 4 - Ryba z cukinią z parowaru foto
Przyrządzoną rybę przekładamy do parowaru i gotujemy 35 minut. Następnie wyciągamy i dajemy na talerz. Ryba jest gotowa do spożycia.
Krok 5 - Ryba z cukinią z parowaru foto
Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 28.03.2014 22:31
smaczna i zdrowa
romanrafal 27.03.2014 15:51
pyszna zdrowa rybka
Ewelina38 04.12.2013 12:13
wspaniałe dietetyczne jedzonko, muszę się wreszcie pokusić na ten parowar - świetna sprawa
Katarzyna59 03.11.2013 09:47
wygląda bardzo apetycznie
mirosława4 17.07.2013 15:56
zdrowa rybka
caralajna 13.06.2013 07:15
pyszna ryba
alaaa 05.06.2013 19:07
smacznie i dietetycznie
Anna138 03.12.2012 21:54
ciekawy przepis
Wacław 29.09.2012 09:14
fajny pomysł !
Natalia/tubisiek 20.09.2012 18:57
świetna!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat