Ryba z cukinią grillowane w cytrynie i ziołach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z mintaja

    4 płaty
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • cytryna

    1/2 sztuki
  • cukinia

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię kroimy w grube plastry. Rybę i cukinie skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie posypujemy je solą, pieprzem i ziołami. Odstawiamy na 15 minut. W tym czasie nagrzewamy mocno grilla elektrycznego kładziemy kolejno ryby i plastry cukinii. Mnie proces przygotowania jednej tury cukinii i ryby zajmował 3 minuty, maksymalnie do 5 minut. W międzyczasie należy sprawdzać stan gotowości potrawy bo każdy grill może mieć inną intensywność grzania. Rybę podajemy wraz z cukinią.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta Ryżek-Kalkowska 11.02.2017 21:12
smakowicie tutaj.
Bernadeta1 03.10.2016 00:12
lubię takie jedzonko
Margo1 02.11.2015 16:12
Wygląda apetycznie
mariuszek8 18.06.2015 12:11
Przepyszna! UWielbiam
Damiano 10.05.2015 21:10
pyszna rybka
Alex_M 14.04.2015 09:56
świetny pomysł
adelajda 01.03.2015 11:46
wygląda pysznie
gosia56 19.01.2015 10:51
na pewno pyszne;)
Wafelek2601 11.01.2015 09:57
pyszna rybka
gabrysia123 06.12.2014 21:44
Smacznie podana rybka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat