Ryba z chrzanem

Ryba z chrzanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

    1 kg
  • przyprawa do ryb

    1 opakowanie
  • tarty chrzan

    3 łyżki
  • cytryna

    1/2 sztuki
  • mąka

    według uznania
  • olej

    do smażenia
  • pieprz czarny grubo mielony

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Filet z ryby myjemy i osuszamy ,dzielimy na dzwonka.Nacieramy przyprawą ,pieprzem i chrzanem,skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na minimum 12 godz .Po tym czasie rybę panierujemy w mące i smażymy w gorącym oleju.

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

hahanka

29.08.2012 13:08
fajny

mariusz14

22.07.2012 18:53
ciekawy pomysł

Goya

09.05.2012 13:37
super

emeslive

15.04.2012 21:06
Ciekawy pomysł, będę musiał wypróbować.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat