Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z chrupiącą panierką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 0,5 kg
płatki kukurydziane 3 garści
jajko 1-2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
przyprawa do potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z chrupiącą panierką

Rybę umyć, osuszyć, oprószyć pieprzem i solą. Przekroić na połowy albo dowolne kawałki. Część płatków rozgnieść ręką, a część pozostawić w całości. Wymieszać je razem. Jajko roztrzepać z łyżką wody można dodać przyprawę. Przygotowaną rybę panierować w jajku i chrupkach. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 09.03.2012 10:27
super
sara1 04.03.2012 15:05
bardzo lubię chrupiącą panierkę, a ta z płatków wydaje się taką być
[email protected] 03.03.2012 07:04
pycha zjadłbym taki obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak