Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z cebulką
Mintaja rozmrażamy, posypujemy solą i pieprzem. Jajka roztrzepujemy widelcem, dodajemy przyprawę do ryb i mieszamy. Kawałki ryby obtaczamy w mące, jajku a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Rybę kroimy na mniejsze kawałki.
2.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Podsmażamy na 6 łyżkach oleju aż cebulka zmięknie( w razie konieczności możemy dodać więcej oleju). Do podsmażonej cebuli wlewamy wodę i dodajemy kostkę rosołową . Dusimy do miękkości, doprawiamy solą i pieprzem. Zaprawiamy koncentratem pomidorowym i chwilę dusimy.W salaterce układamy na przemian kawałki ryby i dodajemy gorący sos cebulowy. Postępujemy tak do wyczerpania składników.