Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z cebulką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z mintaja 1 kg
jajko 3 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 3 łyżeczki
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
cebula 50 dag
olej 6 łyżek
woda 2 szkl
kostka rosołowa szt
sól i pieprz
koncentrat pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z cebulką

1.
Mintaja rozmrażamy, posypujemy solą i pieprzem. Jajka roztrzepujemy widelcem, dodajemy przyprawę do ryb i mieszamy. Kawałki ryby obtaczamy w mące, jajku a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Rybę kroimy na mniejsze kawałki.
2.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Podsmażamy na 6 łyżkach oleju aż cebulka zmięknie( w razie konieczności możemy dodać więcej oleju). Do podsmażonej cebuli wlewamy wodę i dodajemy kostkę rosołową . Dusimy do miękkości, doprawiamy solą i pieprzem. Zaprawiamy koncentratem pomidorowym i chwilę dusimy.W salaterce układamy na przemian kawałki ryby i dodajemy gorący sos cebulowy. Postępujemy tak do wyczerpania składników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 30.10.2015 11:27
pyszny pomysł
Renataj 03.09.2015 13:28
Uwielbiam taką - prosta i bardzo smaczna:)
gosia1988 03.09.2015 13:10
lubię takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak