Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba z brzoskwiniami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z soli 1 kg
mąka 1,5 szkl
białko 3 szt
sól szczypta
sok z brzoskwiń 0,5 szkl
jajko 1 szt
pietruszka suszona szczypta
brzoskwinia do ozdoby

Przepis i sposób przygotowania na: ryba z brzoskwiniami

Rozmrożone filety pokroiłam na mniejsze kawałki.
Białka ubiłam na sztywną pianę, dodałam żółtko, mąkę, sok z brzoskwiń, sól i pietruszkę. Jeśli ciasto jest za gęste można dodać mleka. Rybę obtaczałam w cieście i smażyłam na oliwie do zrumienienia.

Podałam z plasterkami brzoskwini. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 09.01.2015 09:05
Pysznie wygląda :)
paula99926 29.08.2012 20:40
dziekuję :)
jola1508 29.08.2012 20:32
apetyczna
pierniczkowo 25.08.2012 10:50
pyszna rybka:)
Cukiereczek13 09.08.2012 11:07
pysznie i zdrowo ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak