Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w zielonej herbacie

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

dorsz 1 średni płat
herbata zielona 2 saszetki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
sól

Dodatkowo

olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w zielonej herbacie

Jeśli mamy mrożona rybę to musimy ją wcześniej rozmrozić, rybę po osuszeniu kroimy na mniejsze porcje. Zieloną herbatę z cytryną wysypać z saszetek , wymieszać z pieprzem i niewielką ilością soli, w tak przygotowanej mieszance obtoczyć rybę.
Patelnię rozgrzać i nalać na nią około 2 łyżek oleju i po rozgrzaniu smażyć na nim rybę na złoty kolor ze wszystkich stron ( trwa to kilka minut).
Po usmażeniu przełożyć na papierowy ręcznik w celu pozbycia się tłuszczu przed podaniem skropić sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 07.07.2016 22:12
lubię taka rybkę
olkaaa 05.07.2016 10:56
chętnie zrobię
Iwusia 03.07.2016 23:23
TEŻ TAKĄ ROBIĘ, JEST PYSZNA
kd045 03.07.2016 20:15
nowość, super pomysł ;]
RenataZ-et 03.07.2016 17:30
bardzo ciekawa porpozycja
Renataj 03.07.2016 17:14
Ciekawy pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak