Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba w zalewie słodko- kwaśnej

4.0
(23)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 1,5 kg
mąka pszenna 4 łyżki
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
jajko
ocet 10 % 1 szkl
woda 5 szkl
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 1 łyżka
cukier 5 łyżek
Ziele angielskie całe Prymat 2
Liść laurowy suszony Prymat 3
cebula 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ryba w zalewie słodko- kwaśnej

Gotowe porcje ryby solimy, panierujemy w mące, jajku i bułce ,smażymy na rumiano.
Przygotowujemy zalewę; wszystkie składniki zagotowujemy. Cebule kroimy w piórka,układamy do garnuszka lub większej miseczki. Na to układamy smażone ryby. Przekładamy cebulką. Zalewamy zalewą.Odstawiamy na co najmniej dobę, aby składniki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak