Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w zalewie octowej.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie

filety śledziowe 1,5 kg.
sól
pieprz
jajko 3
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

marynata-zalewa

woda 3 szklanki
ocet 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki
ziele angielskie
cukier 0,5 szklanka
cebula biała 1
marchew 2

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w zalewie octowej.

śledzie obieramy ze skóry i kroimy na pół.Do miski wsypujemy bułkę tartą do drugiej jaja doprawiamy solą i pieprzem,panierujemy śledzie i opiekamy na oleju na złoty kolor i przekładamy do miski.Zalewa octowa;woda i ocet do gara-gotujemy na małym ogniu dodajemy liść,ziele,sól-gotujemy potem cukier i marchewkę i gotujemy 10 min.Po wyłączeniu dodajemy cebulę.Jak ryba i zalewa ostygnie,zalewamy rybę zalewą.Odstawiamy do lodówki.Można jeść po 2 dniach.SMACZNEGO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 26.02.2015 11:59
dobrze doprawiona
mw926 26.02.2015 10:12
też lubię taką
Natalia40 26.02.2015 09:32
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak