Ryba w zalewie octowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka do obtoczenia ryby

    200 gram
  • olej do smażenia

    150 gram
  • sok z 1 cytryny

    1 szt
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1 szczypta
  • Zalewa:

  • woda

    3 szklanki
  • ocet 10 %

    1 szklanka
  • cukier

    6 łyżek
  • cebula biała

    3 szt
  • panga

    2 kg
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    5 szt
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 szczypta
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ryba w zalewie octowej foto
Rybę rozmroź odcedź z wody posól popieprz posyp przyprawą do ryby jeśli chcesz polej sokiem z cytryny .
Krok 2 - Ryba w zalewie octowej foto
Obtocz w mące i smaż na oleju z obu stron na rumiany kolor.
Krok 3 - Ryba w zalewie octowej foto
Do szklanego naczynia włóż ziele angielskie listki laurowe i pieprz mielony biały i kolorowy zmielony z młynka na to daj pokrojoną cebule w talarki .
Krok 4 - Ryba w zalewie octowej foto
Zagotuj wodę wlej do miski dodaj do niej ocet sól i cukier mieszaj do rozpuszczenia i połową zalewy zalej rybę znowu połóż pokrojoną cebulę i rybę i zalej pozostała zalewą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmakolykiJoanny 08.06.2013 06:50
Prosty pomysł ale za to jaki smaczny :)
agnieszka214 06.06.2013 18:45
orginalny pomysł
malaczarna23 13.03.2013 12:33
pyszna rybka
SmakolykiJoanny 07.03.2013 10:35
Rossie dziękuje za pomysł z kurczakiem na pewno wypróbuje i zobaczę jak mi wyjdzie :)
Paolcia 07.03.2013 09:57
pomysłowe :)
IwonaDD 07.03.2013 09:56
bardzo apetycznie wygląda
Boska_Agatka 07.03.2013 09:48
bardzo fajna rybka
PIOTR11 07.03.2013 08:56
bardzo dobra taka ryba
Pyszota 07.03.2013 08:48
ciekawa ryba
Rossie 07.03.2013 08:41
Przepis dobry, tylko ta panga mnie przeraża ;) polecam też zrobić w taki sam sposób pierś z kurczaka, tylko cebulę gotować w zalewie i dodać łyżkę koncentratu pomidorowego. Bombowe1 :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat