Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w zalewie octowej

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z mintaja 2.5-3 kg
woda 1,2 l
ocet 200 ml
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
koncentrat pomidorowy 6 łyżeczek
ketchup pikantny 4 łyzki
pieprz
sól do smaku
cukier 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
cebula biała 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w zalewie octowej

Kroki postępowania

1
rybę pokroić w kwadraty,po solić i po pieprzyc
Krok 1 - Ryba w zalewie octowej  foto
2
upiec ją i przełożyć do wysokiego naczynia
Krok 2 - Ryba w zalewie octowej  foto
3
cebule pokroić w plastry, resztę składników oprócz cebuli zagotować a po czasie dodać nadal gotując
Krok 3 - Ryba w zalewie octowej  foto
4
cebule po czasie wyciągnąć od razu do miski z rybami (wywar dalej gotując )
Krok 4 - Ryba w zalewie octowej  foto
5
gdy cebula zostanie już wyciągnięta wywar gotując jeszcze przez ok 2 min i wlac do reszty
Krok 5 - Ryba w zalewie octowej  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 24.12.2014 08:28
dawno nie robiłam, dzięki za przypomnienie :)
w mojej kuchni 23.12.2014 11:22
smakowite danie...
Krzysztof15 23.12.2014 08:40
bardzo lubie
pajbek 22.12.2014 22:39
Lubię taką rybkę :-)
Kluska_87 22.12.2014 20:19
pyszne śledzie
wwwiolka 22.12.2014 19:43
Bardzo fajny przepis.
irenka 22.12.2014 19:41
pycha,uwielbiam
Michał2 22.12.2014 19:20
ciekawy pomysł na rybę;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak