Ryba w zalewie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

    1 kg
  • jajek

    6 sztuk
  • mąka

    xxxxx xxxx
  • przyprawa uniwersalna

    xxx xxxx
  • woda

    2 szkl
  • łyż octu

    6 łyż
  • octu

    1/2 oleju
  • cukru

    2 łyż
  • ogórków konserwowych

    1/2 słoika
  • słoik papryki konserwowej czer

    1 słoik
  • cebula

    1 głowka
  • koncentrat pomidorowy

    1 mały
  • keczupu

    3 łyz
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zrobić naleśnikowe ciasto z6 jajek dodać mąkę{musi być dość gęste }dodać dużo Vegety ok. 2 łyż soli i pieprzu ;
Pokroić rybę w kawałki panierować w cieście ciasto nie powinno spływać z ryby smażyć na oleju .


zalewa
Paprykę i ogórki pokroić w paski a cebule w krążki
Wszystko dodać do zalewy z octu i gotować następne 10 minut

Usmażoną rybę układamy warstwami i zalewamy wystudzoną zalewom odstawiamy na minimum 8 godz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sylwia88 29.12.2010 18:01
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat