Ryba w zalewie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    1 kg
  • woda

    3 szklanki
  • olej

    1 szklanka
  • koncentrat pomidorowy

    1 puszka
  • keczup

    8 łyżeczek
  • ocet

    6 łyżeczek
  • cukier

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • cebula

    30 dkg
  • ogórki konserwowe

    1 słoik
  • papryka

    35 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety rybne usmażyć i ułożyć w naczyniu ,nastepnie układamy warstwę cebuli pokrojonej w kostkę,na cebulę dajemy pokrojone w kostkę ogórki konserwowe i dajemy paprykę konserwową pokrojoną w kostkę.Znów dajemy rybę i powtarzamy warzywa.
Przygotowujemy zalewę z wody,oleju,kocentratu pomidorowego,keczupu,octu,cukru,doprawiamy solą i pieprzem i zagotowujemy i zalewamy rybę i odstawiamy na dobę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
joanna77 19.12.2011 22:02
super rybka
Dorota59 19.12.2011 20:41
pyszna rybka
Justyna Jussstiii 25.03.2011 19:07
pychota
Izabela28 15.03.2011 20:00
pyszności;)
zosia4 05.11.2010 19:18
zdrowa i dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat