Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w zalewie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 szkl.
ocet 1/2 szkl.
olej 4 łyżki
keczup 4 łyżki
Pieprz czarny Prymat w młynku
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt.
Ziele angielskie całe Prymat
cukier
sól do smaku
dorsz 1 kg
cebula 1 szt.
papryka czerwona 1 szt.
ogórek konserwowy Smak 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w zalewie

Zalewa:
do garnka wlać 2 szklanki wody, 1/2 szklanki octu, 4 łyżki oleju, 4 łyżki keczupu. Dodajemy do tego pieprz czarny, 4 liście laurowe, ziele angielskie, cukier i sól do smaku. Mieszamy. Zagotować wszystko.

Dorsz ok. 1 kg obrać, powyjmować ości. Usmażyć gotową rybę w cieście naleśnikowym - musi być gęsta.
Cebulę, paprykę czerwoną, 3 ogórki konserwowe i pokroić w kostkę.
Przekładać warstwami rybę i polać gorącą zalewą. Odstawić na 6 godzin. Po tym czasie jest gotowe do spożycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak