Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba w zalewie

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 1.2 kg
Zalewa:
ocet 1 szklanka
woda 6 szklanka
cukier 5 łyżka
sól 2 łyżka
przyprawa do zup 2 łyzka
cebula 2 szt
pieprz 6 szt
ziele angielskie 6 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
czosnek 2 zabki

Przepis i sposób przygotowania na: ryba w zalewie

Rybę kroimy na małe kawałki i panierujemy jak tradycyjnie kotleta , pieczemy na zloty kolor na oleju ,rybkę tylko lekko solimy .
Skłdaniki zalewy wszystkie dajemy do garnka i gotujemy 3 min , cebula ma być poszatkowana , taką gorącą zalewą , zalewamy rybę w słoiku i mamy na kiedyś na imprezę jak znalazł jest pyszaa;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 02.10.2013 11:36
fajny przepis muszę wypróbować
MAR3STA 23.02.2013 19:28
smaczne
Anna133 22.06.2012 08:54
Bardzo smaczna , i latwa do przyrządzenia
anja3107 13.06.2012 10:53
smaczna
Anna133 13.06.2012 10:47
Może to być panga lub inna jaką lubimy , ja robię czasem z mintaja , czy morszczuk :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak