ryba w zalewie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

    1.2 kg
  • Zalewa:

  • ocet

    1 szklanka
  • woda

    6 szklanka
  • cukier

    5 łyżka
  • sól

    2 łyżka
  • przyprawa do zup

    2 łyzka
  • cebula

    2 szt
  • pieprz

    6 szt
  • ziele angielskie

    6 szt
  • liść laurowy

    1 szt
  • Gorczyca biała cała Prymat

    1 łyżeczka
  • czosnek

    2 zabki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę kroimy na małe kawałki i panierujemy jak tradycyjnie kotleta , pieczemy na zloty kolor na oleju ,rybkę tylko lekko solimy .
Skłdaniki zalewy wszystkie dajemy do garnka i gotujemy 3 min , cebula ma być poszatkowana , taką gorącą zalewą , zalewamy rybę w słoiku i mamy na kiedyś na imprezę jak znalazł jest pyszaa;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Maniek2 02.10.2013 11:36
fajny przepis muszę wypróbować
MAR3STA 23.02.2013 19:28
smaczne
Anna133 22.06.2012 08:54
Bardzo smaczna , i latwa do przyrządzenia
anja3107 13.06.2012 10:53
smaczna
Anna133 13.06.2012 10:47
Może to być panga lub inna jaką lubimy , ja robię czasem z mintaja , czy morszczuk :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat