Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w warzywach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jaja 2 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
cebula biała 2 sztuki
ogórki konserwowe 1 słoik litrowy
papryka konserwowa 1 słoik litrowy
woda 3 szklanki
olej 0,75 szklanki
koncentrat pomidorowy 1 mały słoik
ocet 4 łyżki
cukier 3 łyżki
sól 1 łyżeczka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
ketchup 1 mały

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w warzywach

Rybę pokroić na małe kawałki.
Przygotować panier:
2 jajka ubić z Kucharkiem i przyprawą do ryb.
Obtaczać rybę w jajku i bułce i usmażyć w oleju.
Warzywa:
cebulę, ogórki i paprykę pokroić w kostkę.
Rybę układać warstwowo w naczyniu na przemian z warzywami.
Zalewa:
Wodę, olej, koncentrat pomidorowy, mały ketchup, ocet, cukier, sól- wszystko razem zagotować.
Rybę ułożoną w naczyniu zalać gorącą zalewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak