Ryba w sosie tomatillos

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • morszczuk

    700 g
  • oliwa

    1 łyżka
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól do smaku

  • pieprz

  • salsa

  • miechunka

    200 g
  • kolendra świeża

  • papryczka chili

    kawałeczek
  • dodatek

  • cebulka

    1 mała
  • sok z limonki

    1/2 (do smaku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z dorsza skrapiamy oliwą i sokiem z limonki ,nacieramy posiekanym czosnkiem ,posypujemy solą i pieprzem .Przykrywamy i odstawiamy na pół godziny . Składniki na salsę miksujemy . Rybę kładziemy na patelni , pokrywamy każdy kawałek salsą , przykrywamy pokrywką i smażymy okolo 10 minut . Rybę posypać pokrojoną w piórka cebulką .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ApplePie 23.02.2017 13:03
Przepis fajny, tylko szkoda, ze nie ma zdjecia :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat