Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie pomidorowo - kokosowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne
czosnek
pasta pomidorowa
mleczko kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie pomidorowo - kokosowym

SKŁADNIKI: 90 dag filetów z ryby - u nas mintaj, 2 łyżki roztartego czosnku, 4 łyżki soku z limonki, 6 dag pasty pomidorowej, 3 dag mąki, 100 ml oliwy, 450 ml mleczka kokosowego. Sofrito: 1 cebula, 1 kubańska papryczka,1/4 pęczka kolendry, 2 łodygi selera naciowego, sól i pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Filety nasmarować solą, pieprzem, czosnkiem oraz sokiem z limonki. Przygotować sofrito. Posiekać cebulę, papryczki, seler. Podsmażyć na połowie oleju. Dodać posiekaną kolendrę i pastę pomidorową. Posypać mąką i gotować przez 4 minuty. Wlać mleczko kokosowe i gotować do zgęstnienia przez 15 minut. Sos przecedzić i przetrzeć przez sito. Rybę usmażyć na reszcie oleju. Podawać polaną sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 07.09.2010 06:54
bardzo fajny przepis
banditka 06.09.2010 09:52
super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak