Ryba w sosie malinowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny świeże

    1/2 kg
  • mąka kukurydziana

    1 łyżki
  • miód płynny

    2 łyżki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • panga

    2 filety
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • oliwa

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maliny rozdrabniamy w malakserze lub mikserem. Odcedzamy na sitku aby był sam sok. Wlewamy do rondelka i gotujemy. Mąkę kukurydzianą wsypujemy do soku z cytryny i mieszamy dodając miód. Następnie dusimy wszystko razem z malinami aż zgęstnieje. Ryby smarujemy oliwą, solimy i sypiąc pieprzem. Pieczemy na ruszcie w 150 stopniach jakieś 6-8 minut. Następnie odwracamy i smarujemy sosem. Robimy tak kilka razy, ale nie dłużej niż 40 minut. Podajemy polaną pozostałym sosem. Doskonale nadaje się na grila.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
martalobos 27.04.2011 18:04
Pycha :)
Koper 14.10.2010 21:25
Ryby z malinami jeszcze nie jadłam, a brzmi bardzo ciekawie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat