Ryba w sosie malinowym

Ryba w sosie malinowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny świeże

    1/2 kg
  • mąka kukurydziana

    1 łyżki
  • miód płynny

    2 łyżki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • panga

    2 filety
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • oliwa

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyzka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ryba w sosie malinowym

Maliny rozdrabniamy w malakserze lub mikserem. Odcedzamy na sitku aby był sam sok. Wlewamy do rondelka i gotujemy. Mąkę kukurydzianą wsypujemy do soku z cytryny i mieszamy dodając miód. Następnie dusimy wszystko razem z malinami aż zgęstnieje. Ryby smarujemy oliwą, solimy i sypiąc pieprzem. Pieczemy na ruszcie w 150 stopniach jakieś 6-8 minut. Następnie odwracamy i smarujemy sosem. Robimy tak kilka razy, ale nie dłużej niż 40 minut. Podajemy polaną pozostałym sosem. Doskonale nadaje się na grila.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

martalobos 27.04.2011 18:04
Pycha :)
Koper 14.10.2010 21:25
Ryby z malinami jeszcze nie jadłam, a brzmi bardzo ciekawie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat