Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza 6 szt
jajko 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
sos
cebula 2 szt
papryka czerwona 1 szt
ogórki konserwowe ok 6 szt
jabłko 1 szt
kukurydza konserwowa ok 1/2 puszki
koncentrat pomidorowy ok1 słoiczek mały
ketchup ok1 szkl domowego albo przecier pomi
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie

Filety pokroić na kawałki, oprószyć pieprzem i solą. Panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażyć na rumiano.

Cebulę pokroić i zeszklić na oleju, podlać wodą i chwilę gotować, dodać obrane i starte na tarce jabłko i dusić aż się rozpadną. Dodać pokrojoną w paski albo dowolnie ogórki (część ogórków można zetrzeć na tarce). Dodać też kukurydzę, koncentrat i ketchup albo przecier. Jeśli trzeba dodać troszkę wody. Doprawić do smaku.
Dodać rybę do sosu albo układać rybę w salaterce i polewać przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 10.05.2017 08:31
smaczna rybka
Stenka 05.05.2017 16:30
smaczne danie
anka1988 05.05.2017 08:53
warta przygotowania, super rybka
AZgotuj 04.05.2017 15:36
uwielbiam ryby, swietnie przygotowana:)
Wafelek2601 04.05.2017 13:56
Pyszna rybka
Mniam 04.05.2017 13:05
Super ryba! Przy najbliższej okazji zrobię :)
jagoda5913 04.05.2017 12:32
fajna rybka
2milutka 04.05.2017 11:09
Smacznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak