ryba w sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

    1 kg
  • cebula

    5-6
  • ogórki konserwowe

  • papryka konserwowa

  • woda

    2 szkla
  • ocet 10 %

    6 łyżek
  • olej

    0,5 szkl
  • cukier

    5 łyżeczek
  • keczup

    3 łyżki
  • liść laurowy

    7 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę usmażyć w mące lub cieście naleśnikowym. Cebulę pokroić w paski i usmażyć. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę idorzucić do cebuli, chwilkę razem podsmażyć. Rybę przełożyć warzywami. Ugotować zalewę z wody, octu, oleju, cukru, keczupu, dorzucić liście laurowe. Rybę z warzywami zalać zalewą.
Smaczności

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta1986 01.03.2012 17:21
super
anja3107 01.03.2012 10:21
super
Rogalik 25.02.2012 22:53
na pewno smaczna,lubię rybę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat