Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba w porach

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

panga 4 filety
pory 3 duże
margaryna 5 dag
śmietana 1 szklanka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 opakowanie
pieprz
sól
mąka 1 szklanka
jajko 2 szt
olej do smażenia
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: ryba w porach

Kroki postępowania

1
Filety z pangi rozmrażamy i kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 1 - ryba w porach foto
2
Przyprawiamy solą, pieprzem i prz\yprawą do ryb.
Krok 2 - ryba w porach foto
3
W jednym talerzy rozbijamy jajka, a na drugi wsypujemy mąkę.
Krok 3 - ryba w porach foto
4
Kawałki ryby najpierw maczamy w jajku, a następnie w mące.
Krok 4 - ryba w porach foto
5
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy panierowaną rybę, smażymy na złoty kolor.
Krok 5 - ryba w porach foto
6
Na drugiej patelni rozpuszczamy margarynę.
Krok 6 - ryba w porach foto
7
Pory kroimy w plasterki.
Krok 7 - ryba w porach foto
8
Wrzucamy pory na rozgrzaną patelnię i dusimy. Przyprawiamy solą pieprzem i dolewamy odrobinę wody.
Krok 8 - ryba w porach foto
9
Naste dodajemy śmietanę i mieszamy energicznie.
Krok 9 - ryba w porach foto
10
Wszystko razem mieszamy, gdy sos jest zbyt rzadki dodajemy mąkę.
Krok 10 - ryba w porach foto
11
Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy sosem porowym.
Krok 11 - ryba w porach foto
12
Gotową rybę w porach zapiekamy około 30 min w temp. 180 ' Smacznego!
Krok 12 - ryba w porach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 19.05.2014 20:34
pyszna rybka
Iwona32 09.01.2014 11:43
uwielbiam taka rybkę
Michał2 03.01.2014 21:32
lubię taką rybkę
Milka100 03.01.2014 21:23
Apetyczna rybka:)
Monika10 02.01.2014 17:09
lubię takie smaki pyszne
AnielskaSlodycz 02.01.2014 17:05
bardzo smaczna :) Polecam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak