ryba w porach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • panga

    4 filety
  • pory

    3 duże
  • margaryna

    5 dag
  • śmietana

    1 szklanka
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    1 opakowanie
  • pieprz

  • sól

  • mąka

    1 szklanka
  • jajko

    2 szt
  • olej do smażenia

  • mąka pszenna

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - ryba w porach foto
Filety z pangi rozmrażamy i kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 2 - ryba w porach foto
Przyprawiamy solą, pieprzem i prz\yprawą do ryb.
Krok 3 - ryba w porach foto
W jednym talerzy rozbijamy jajka, a na drugi wsypujemy mąkę.
Krok 4 - ryba w porach foto
Kawałki ryby najpierw maczamy w jajku, a następnie w mące.
Krok 5 - ryba w porach foto
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy panierowaną rybę, smażymy na złoty kolor.
Krok 6 - ryba w porach foto
Na drugiej patelni rozpuszczamy margarynę.
Krok 7 - ryba w porach foto
Pory kroimy w plasterki.
Krok 8 - ryba w porach foto
Wrzucamy pory na rozgrzaną patelnię i dusimy. Przyprawiamy solą pieprzem i dolewamy odrobinę wody.
Krok 9 - ryba w porach foto
Naste dodajemy śmietanę i mieszamy energicznie.
Krok 10 - ryba w porach foto
Wszystko razem mieszamy, gdy sos jest zbyt rzadki dodajemy mąkę.
Krok 11 - ryba w porach foto
Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy sosem porowym.
Krok 12 - ryba w porach foto
Gotową rybę w porach zapiekamy około 30 min w temp. 180 ' Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 19.05.2014 20:34
pyszna rybka
Iwona32 09.01.2014 11:43
uwielbiam taka rybkę
Michał2 03.01.2014 21:32
lubię taką rybkę
Milka100 03.01.2014 21:23
Apetyczna rybka:)
Monika10 02.01.2014 17:09
lubię takie smaki pyszne
AnielskaSlodycz 02.01.2014 17:05
bardzo smaczna :) Polecam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat