Ryba w pomidorach z oliwkami i kaparami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    500 g
  • ryż

    200 g
  • pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • pomidor

    2 sztuki
  • suszone pomidory

    4 sztuki
  • oliwki czarne Smak

    100 g
  • kapary całe Smak

    2 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • cukier trzcinowy

    1 łyżka
  • oliwa z suszonych pomidorów

    1 łyżka
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • bazylia świeża

  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż zalewamy wrzątkiem gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Filety myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym, przyprawiamy solą, pieprzem i chilli w proszku.

Czosnek i suszone pomidory drobno siekamy, oliwki kroimy na połówki, pomidory obieramy kroimy w kosteczkę.

W garnku rozgrzewamy olej z suszonych pomidorów, dodajemy czosnek, cukier trzcinowy i suszony tymianek, podsmażamy chwilę, dodajemy świeże pomidory, podsmażamy 1 minutę, następnie pomidory w puszce, sól, pieprz, dusimy 1 minutę.

Na koniec dodajemy suszone pomidory, oliwki, układamy na sosie kawałki ryby, przykrywamy i dusimy ok 10-15 minut. Gotowe danie posypujemy kaparami i świeżą bazylią, podajemy z ugotowanym ryżem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 20.10.2017 12:59
Mniam, rewelacja!
EmciaPichci 12.09.2014 08:14
super! na pewno skorzystam z przepisu!
monikalangier 31.08.2014 12:27
to już mam pomysł na jutrzejszy obiad :)
jasiek 31.08.2014 11:21
doskonały smak
IwonaDD 31.08.2014 10:39
super rybka, uwielbiam w pomidorach!
Ola1984 31.08.2014 10:20
Pyszny obiadek :)
berys18 31.08.2014 08:56
smacznie wygląda
Edith85 31.08.2014 08:33
smakowita rybka, przepis zapisuję :)
Alina Mysan 31.08.2014 01:25
fajnie wygląda
Adam/ZUB3R 30.08.2014 23:37
smaczna ryba

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat