Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w pomidorach z oliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet dowolnej ryby 1 kg
pomodory 50 dag
oliwki czarne 15 szt
papryka czerwona 1 `szt
cebula 4 szt
sok z cytryny 1 szt
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w pomidorach z oliwkami

Filety pokrój na duże kawałki, natrzyj solą i skrop obficie cytryną. W rondelku rozgrzej oliwę i dodaj w całości obrane ząbki czosnku, zrumień i wyjmij. Na tej samej oliwie podsmaż pokrojoną w plastry cebulę. Pomidory pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Następnie dodaj pokrojone w plasterki oliwki oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Duś wszystko razem przez ok. 5 min. Wysmaruj oliwą żaroodporne naczynie. Na dnie ułóż filety i przykryj je przygotowanymi wcześniej warzywami. Zapiekaj wszystko pod przykryciem przez ok. 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 15.12.2012 09:38
pycha
Dorota59 24.05.2012 17:56
zdrowa rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak