Ryba w pomidorach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • srebrzyk

    3 kg
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do smaku
  • olej

    0,5 litra
  • cebula

    4-5 szt
  • ziele angielskie

    5 kulek
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • przecier pomidorowy

    0,5 słoiczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby wypatroszyć,pokroić i dokładnie umyć.Ryby posypać kucharkiem,solą i pieprzem do smaku.Obtaczać w bułce tartej smażyć na złoty kolor z obu stron.
Na patelnię wrzucić pokrojoną w piórka cebulę,wlać pół szklanki oleju,dodać ziele angielskie,liść laurowy,doprawić pieprzem i solą.gdy cebula zmięknie dodać przecier pomidorowy i wszystko poddusić ok 3 minut.Gotowy farsz nałożyć na ułożone w misce ryby.Ostudzone wstawić do lodówki aby się przegryzły.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ilka_86 11.10.2011 22:14
pyszne danko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat