Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w pomidorach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

srebrzyk 3 kg
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
olej 0,5 litra
cebula 4-5 szt
ziele angielskie 5 kulek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
przecier pomidorowy 0,5 słoiczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w pomidorach

Ryby wypatroszyć,pokroić i dokładnie umyć.Ryby posypać kucharkiem,solą i pieprzem do smaku.Obtaczać w bułce tartej smażyć na złoty kolor z obu stron.
Na patelnię wrzucić pokrojoną w piórka cebulę,wlać pół szklanki oleju,dodać ziele angielskie,liść laurowy,doprawić pieprzem i solą.gdy cebula zmięknie dodać przecier pomidorowy i wszystko poddusić ok 3 minut.Gotowy farsz nałożyć na ułożone w misce ryby.Ostudzone wstawić do lodówki aby się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 11.10.2011 22:14
pyszne danko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak