Ryba w pomidorach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    60 dag
  • pomidor

    500 g
  • olej

    3 łyżki
  • czosnek

    4 ząbki
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • sok z cytryny

  • zielona natka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby skroipic sokiem z cytryny, obtoczyc w mące, usmażyc na oleju. Pomidory sparzyc, obrac ze skóry. Pokroic w większą kostkę, włożyc do rondelka z rozgrzanym tłuszczem, rozgniecionymi ząbkami czosnku, tymiankiem. Dusic do częściowego rozgotowania pomidorów. Usmażone filety ułożyc na półmisku, zalac goroącym sosem, posypac natką. Świetnie smakują z ziemniakami lub ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ana1 11.10.2013 21:13
bardzo apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat