Ryba w pomarańczach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    4 szt
  • mąka

    3 łyżki
  • olej

    3 łyżki
  • margaryna

    2 łyżki
  • pomarańcza

    2 szt
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zamrożone filety natrzeć solą i obtoczyć w mące. Obsmażyć na złotobrązowo. Wycisnąć sok z jednej pomarańczy. Drugą wyszorować, sparzć i obrać ze skórki. Ostrym nożem usunąć błonki i pokroić. Skórkę pokroić w wąskie paski i podsmażyć na maśle, aż się zeszkli. Margarynę stopić, dodać sok oraz skórkę. Filety ułożyć na półmisku, polać sosem, udekorować pomarańczą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pajbek 15.01.2014 21:25
Bardzo mi się podoba pomysł z pomarańczami do rybki :-)
Iwusia 20.08.2013 22:48
ryby w pomarańczach nigdy nie jadłam, więc muszę spróbować
caralajna 18.07.2013 07:41
bardzo ciekawe smaki
adelajda 21.06.2013 17:55
jeszcze takiej nie jadłam
Ewelina47 26.09.2012 21:56
wygląda super
gosia561 06.06.2012 10:36
ciekawe połączenie
Margo1 17.03.2012 10:41
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat