Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w pikantnej panierce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety rybne 2 sztuki
mąka pszenna 3 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w pikantnej panierce

Kroki postępowania

1
mąke i przyprawy dokładnie wymieszać
Krok 1 - Ryba w pikantnej panierce foto
2
umytą i wysuszoną rybę obtoczyć dokładnie w mące
Krok 2 - Ryba w pikantnej panierce foto
3
smazyc na niedużej ilości oleju(panierka lekko się odkleja ale trzeba delikatni eobracac na druga strone) okolo 4 minuty z każdej strony
Krok 3 - Ryba w pikantnej panierce foto
4
podawać odrazu z ziemniaczkami

SMACZNEGO
Krok 4 - Ryba w pikantnej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 01.09.2013 11:10
szybki obiadek :)
w mojej kuchni 15.07.2013 14:12
i to jest pyszny obiad..
beniaminek 14.07.2013 22:35
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak