Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w pieprzu cytrynowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba ulubiona 70 dag
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka
mąka kukurydziana 2-3 łyżki
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w pieprzu cytrynowym

Rybę pokroić na kawałki, ja użyłam dorsza. Każdy kawałek posolić i posypać pieprzem cytrynowym ( sporo pieprzu) i odstawić na minimum 1 godzinkę.
Panierować w mące kukurydzianej i smażyć na gorącym oleju.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzchu położyć kilka plasterków masła i wstawić na kilka minut do nagrzanego piekarnika(170).
Podawać z ulubionymi dodatkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak