Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w pieczarkach

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
pieczarki 8 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
cebula 1 sztuka
śmietana 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
ryba 2 (biała)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w pieczarkach

Kroki postępowania

1
Filety rozmrozić, opłukać i osuszyć.
Jajko rozbić, dodać zgnieciony czosnek, sól, pieprz i przyprawę do ryb. Wszystko dokładnie wymieszać. Następnie rybę włożyć do jajka na około 15 min.
Krok 1 - Ryba w pieczarkach foto
2
W tym czasie pieczarki opłukać i obrać.
Dwie sztuki zetrzeć na tarce o średnich oczkach, wymieszać z bułką tartą i śmietaną.
Rybę z jaja obtoczyć w mieszance a następnie smażyć na rozgrzanej patelni aż do zarumieniania. Kiedy ryba będzie już gotowa ułożyć na ręczniku kuchennym aby nadmiar tłuszczu wyszedł.
Krok 2 - Ryba w pieczarkach foto
3
Na drugiej patelni podsmażyć pieczarki pokrojone w plastry wraz z piórkami z cebuli. (jeśli pieczarki skropimy z sokiem z cytryny nie stracą one swojego jasnego koloru.
Rybę podawać na duszonych pieczarkach.
Smacznego :)
Krok 3 - Ryba w pieczarkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 30.12.2013 16:34
pycha rybka
Niki22 27.12.2013 17:24
prosto z mojej głowy :)
Rafcio 20.12.2013 23:58
skad te pomysły? :P
Megg 19.12.2013 09:35
smaczna taka rybka
Milka100 19.12.2013 09:28
świetny pomysł
jasiek 18.12.2013 22:09
coś wspaniałego
Pyszota 18.12.2013 21:27
super na obiad
ao_12 18.12.2013 20:54
pyszności, do wypróbowania :)
Kuchenka 18.12.2013 20:43
wspaniałe!!!
V_kuchareczka 18.12.2013 20:34
warto wypróbować przepis
Poison1988 18.12.2013 19:50
wyborne połączenie :)
idealme 18.12.2013 19:38
bardzo lubię takie zestawienie! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak