Ryba w piance.

Ryba w piance.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1/2 szkl
  • jajko

    2 szt
  • białko

    2 szt
  • mąka

    1/2 szkl
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • przyprawa kucharek

    1/2 łyżeczki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • karp

    1/2 filety
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z ryby umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Do miski wbić dwa jajka, dodać przyprawę kucharek i roztrzepać widelcem. Oddzielnie ubić na sztywną pianę dwa białka ze szczyptą soli. Filety z ryby obtaczać w mące, zanurzać w roztrzepanych jajkach i obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Przed smażeniem filety zanurzać w ubitych na sztywną pianę białkach. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 17.01.2014 15:22
Lubię taką rybkę.
m1monika 10.04.2013 11:08
smaczna rybka :-)
Katarzyna59 06.04.2013 16:21
bardzo lubię
smakowita 22.10.2011 23:55
super jedzonko
Iwona51 22.10.2011 10:15
pycha
agnieszka137 21.10.2011 23:14
dobry pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat